Αυστρία: Γιατρός αρνούνταν να εξετάσει μετανάστες και του πήραν την άδεια

“Σε αυτό το ιατρείο δεν γίνονται δεκτοί οι αιτούντες άσυλο”: αυτή τη φράση έγραφε η πινακίδα του Αυστριακού γιατρού Τόμας Ούντεν που βρισκόταν έξω από το ιατρείο του στη Βιέννη αλλά και στο Facebook και μάλιστα και σε αγγλική μετάφραση.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ασθενών της Βιέννης είχε αντιδράσει έντονα στις αρχές της χρονιάς για την στάση του γιατρού ο οποίος ήταν συμβεβλημένος με το Ταμείο. Έπειτα από την κατηγορηματική άρνηση του 54 χρονου να αλλάξει την στάση του, είχε γίνει καταγγελία για τη σύμβασή του.

Τώρα, το Ιατρικό Επιμελητήριο Βιέννης (Ιατρική Ενωση) προχωρά στην επιβολή απαγόρευσης της εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, εκτιμώντας πως αυτός δεν είναι αντάξιος πλέον της απαραίτητης εμπιστοσύνης, όχι μόνον εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του σε σχέση με τους αιτούντες άσυλο, αλλά και για άλλους ακόμη λόγους που σχετίζονται με τις ακραίου περιεχομένου αναρτήσεις του στο Facebook.

Παραδείγματα αυτών των αναρτήσεων του, για τις οποίες έχει επέμβει ήδη η Εισαγγελία Βιέννης, παραθέτει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα “Κουρίρ” όπως : “Οποιος έχει τη νεολαία έχει το μέλλον, και αυτό το είχε πει και το είχε διαβλέψει ο Χίτλερ”.