Συνελήφθη ο ένοπλος στην Κολωνία

Ένας ένοπλος άνδρας συνελήφθη στην Κολωνία της Γερμανίας έπειτα από εισβολή σε κέντρο ευρέσεως εργασίας στο κέντρο της πόλης.

Οι πληροφορίες για το περιστατικό παραμένουν συγκεχυμένες, ωστόσο το δίκτυο Rundschau-online επικαλείται Γερμανό αξιωματικό σύμφωνα με τον οποίο «ο ύποπτος και η σύντροφός του είναι στο αστυνομικό τμήμα».

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνταν το Russia Today, ανέφεραν ότι στο γραφείο, μία γυναίκα απείλησε με όπλο έναν υπάλληλο.

Aπό τους υπαλλήλους ζητήθηκε να παραμείνουν στο κτίριο ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα από την αντοτρομοκρατική υπηρεσία. Παράλληλα, η περιοχή γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε για προληπτικούς λόγους.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι η αστυνομία είχε ένταλμα για τη σύλληψη ενός ανθρώπου που βρισκόταν στο κέντρο απασχόλησης. Επίσης, διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας μιλώντας στη Bild δήλωσε πως «η κατάσταση δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη». Η γερμανική αστυνομία ανέφερε νωρίτερα στο Twitter: «Επιχείρηση της αστυνομίας σε γραφείο ευρέσεως εργασίας στην οδό Λουξεμπούργκερ, εξαιτίας απειλητικής συμπεριφοράς. Ψευδείς οι πληροφορίες για βόμβα».

Σύμφωνα με το δίκτυο Rundschau-online που επικαλείται πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία,  οι αρχές είχαν ενημερωθεί για τον ένοπλο από υπάλληλο του γραφείου ευρέσεως εργασίας.

Όπως προέκυψε από νεότερα στοιχεία, η αστυνομία είχε σπεύσει στο σημείο λόγο εντάλματος σύλληψης  για έναν άνδρα ο οποίος καταζητείτο, καθώς φέρεται να είχε απειλήσει ενοίκους σε κέντρο προσφύγων την περασμένη Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι κοντά στο κτίριο όπου σημειώθηκε το περιστατικό, η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο στο πλαίσιο επιχείρησης σε ολόκληρη τη χώρα για την ανεύρεση ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατία.