Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έπρεπε να κάνει το ντιμπέιτ - Οι εκλογές δεν είναι άσκηση φιλανθρωπίας ή ευγένειας

Την εκτίμηση ότι ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έπρεπε να κάνει το ντιμπέιτ με τον Χάρη Δούκα, ο οποίος τελικά κέρδισε τον δήμο Αθηναίων, εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι εκλογές δεν είναι άσκηση φιλανθρωπίας ή ευγένειας. Οι εκλογές ειναι μια μάχη με στόχο να κερδίσεις. Εάν κάνεις κάποια κίνηση που αυξάνει το ρίσκο ενώ δεν χρειάζεται να το κάνεις, είναι λάθος. Ήταν πολύ ωραίο ντιμπέιτ, πολιτισμένο και ανθρώπινο αλλά έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να δουν τον Δούκα» εξήγησε την άποψή του ο υπουργός Εργασίας.

Συνεχίζοντας για τον Κώστα Μπακογιάννη αφού χαρακτήρισε «γενναία» τη δήλωσή του μετά την εκλογική ήττα της Κυριακής προσθέτοντας ότι «ανέβηκε στην εκτίμησή μου ακόμα περισσότερο και μου άρεσε που απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Δούκα», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τον αδίκησε πολύ ο “μεγαλος περιπατος” και τον έβλαψε. Αλλά η θητεία του δεν είναι μόνο αυτό, είναι χιλιάδες πράγατα που έγιναν καλά για την Αθήνα γιατί κάποιος άλλος με ένα τέτοιο λάθος μπορεί να μην είχε κατέβει στις εκλογές».

Όσον αφορά τα πολιτικά συμπεράσματα από τις εκλογές της Κυριακής, ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά σημείωσε ότι «η πολιτική καταγραφή δεν μπορεί να γίνεται στον δεύτερο γύρο γιατί δεν ξέρεις ποιος ψήφισε ποιον» και στη συνέχεια εκτίμησε ότι «η χθεσινή βραδιά φέρνει εξελίξεις στην αντιπολίτευση. Θα αυξήσει στον ανταγωνισμό. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε στις εκλογές. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος. Η ιδέα ότι θα ξεκινήσει μια διελκυστίνδα ποιος από τους δύο θα έχει το πάνω χέρι στις ευρωεκλογές θα έχει κόστος και στους δύο».

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «η χθεσινή ήταν μια ήττα αλλά συνολικά στις αυτοδιοικητικές η ΝΔ είναι κερδισμένη». «Εάν η κυβέρνηση έως τις επόμενες εθνικές εκλογές κάνει τη δουλειά της και κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών τότε το χθεσινό θα είναι μια κακή βραδιά σε μια λαμπρή εκλογική πορεία».

«Πήραμε το μήνυμα για χαμηλούς τόνους και περισσότερη δουλειά προς όφελος των πολιτών» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας σύμφωνα με τον οποίο η χθεσινή ψήφος ήταν «εξισορροπητική».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, τέλος, και στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία ζήτησε την απόλυση του Γιώργου Αυτιά κάνοντας λόγο για «μεγάλο πολιτικό γεγονός». «Είναι δυνατόν κάποιος που έχει τέτοια θεσμική ισχύ να ζητά την απόλυση ενός εργαζομένου;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας.