Απάντηση Δένδια σε Ερντογάν - «Ψευδή τα στοιχεία της Τουρκίας, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο»

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απάντησε σε όσα δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ, νωρίτερα σήμερα.

Ο κ. Δένδιας τονίζει πως όσα στοιχεία ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ψευδή και κάλεσε την Τουρκία να να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ:

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια, στα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες. Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της κυπριακής δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσει, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία, να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Και να επανέλθει το συντομότερο, τουλάχιστον στον χώρο της λογικής».