Επίθεση Ερντογάν από τον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων» - Video

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο αυτή τη φορά το προσφυγικό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αφού ανέφερε ότι «το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη», επιτέθηκε στην Ελλάδα, χωρίς ο ίδιος να αναγνωρίζει τις όποιες ευθύνες του στην προσφυγική κρίση.

 

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να παρουσιάσει ενώπιων όσων παρακολουθούσαν την ομιλία μια φωτογραφία προσφυγόπουλου το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο.

«Βλέπουμε ότι τα pushbacks μεταναστών από την Ελλάδα αυξάνονται. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων, ενώ εμείς εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε τα πτώματα των νέων μωρών όπως Aylan να ξεβραστούν στις ακτές» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Την περασμένη εβδομάδα, ένα μωρό, ο Asim -ηλικίας μόλις 9 εβδομάδων- και ο 4χρονος Abdulvahab έχασαν τη ζωή τους μετά τη βύθιση της βάρκας στην οποία επέβαιναν από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να θέσει προ των ευθυνών τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ, καλώντας τους «να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

 

Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος

Στη συνέχεια, αφού επανέλαβε πως η Τουρκίας εργάζεται για την επίτευξη της ειρήνης σε όλο τον κόσμο -από την Ευρώπη έως τη Λατινική Αμερική και την Αφρική- αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύοντας μεταξύ άλλων πως «θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα δικαιώματα μας και δεν θα υποχωρήσουμε σε στρατηγικές κλιμάκωσης από άλλες χώρες».