Γεραπετρίτης: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου σε διεθνείς οργανισμούς»

Το μήνυμα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κόσσοβου σε διεθνείς οργανισμούς, παρότι διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας, έστειλε από την Βουλή, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Σ. Αναγνωστόπουλου, ο υπουργός των Εξωτερικών διαχώρισε τη θέση του από την θετική ψήφο για το Κόσοβο στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης λέγοντας: «Η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας. Η θέση της κυβέρνησης όμως είναι συνεπής».

«Η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις. Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Οπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση του Κοσόβου για ένταξη του στο συμβούλιο ασφάλειας έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση», είπε χαρακτηριστικά.