Φρέντι Μπελέρης: «Ο πατέρας μου έχει αθωωθεί σε τρία δικαστήρια», λέει ο γιος του

Για τον πατέρα του, Φρέντι Μπελέρη μίλησε σε συνέντευξή του στο Open, ο γιος του, Πέτρος. Όπως τόνισε: «Ο πατέρας μου συμμετέχει στην πολιτική και τα κοινά τα τελευταία 30 χρόνια και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για έναν υποψήφιο να μην είναι έξω στον κόσμο και να χάνει την προεκλογική περίοδο, να είναι έγκλειστος».

Παράλληλα, ερωτώμενος για τις αναφορές που γίνονται περί καταδικών του πατέρα του, δήλωσε: «Έχουν γίνει τρία δικαστήρια στην Αλβανία, στα οποία έχει αθωωθεί και στα τρία. Αν υπήρχε και μια αμφιβολία ότι μπορεί να συμμετείχε σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στο παρελθόν, πιστέψτε με, δεν θα μας την χαρίζανε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε τη στήριξη αρκετών Αλβανών πολιτών ενώ και στην Ελλάδα έχει ένα καθαρό ποινικό μητρώο. Νομίζω πως αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία και οι οποίοι δεν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη Χειμάρρα και να αναλάβει τα καθήκοντα ως δήμαρχος».

«Η υποψηφιότητα του πατέρα μου και γενικά η υπόθεση Μπελέρη είναι υπερκομματική. Υπάρχει αμέριστη στήριξη και ανταπόκριση, είναι φυσιολογικό σε κάποια πράγματα να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Αλλά έχω δει υποστήριξη από όλα τα ελληνικά κόμματα. Από το ΚΚΕ μέχρι και τα δεξιά κόμματα» επισήμανε.

Ακόμη, αποκάλυψε πως ο Φρέντι Μπελέρης είχε προτάσεις και από άλλα κόμματα στην Ελλάδα για να είναι υποψήφιος. «Πάνω από τρεις. Από όλο το φάσμα, από κόμματα του κοινοβουλίου μέχρι και κόμματα που δεν είναι ακόμα στο κοινοβούλιο» πρόσθεσε ο γιος του.

Τέλος, τόνισε πως: «Έχει συμβεί μια αδικία. Ένας άνθρωπος πριν τις δημοτικές εκλογές συνελήφθη επειδή τελείωνε ο χρόνος του καθεστώτος στη Χειμάρρα με ένα σαθρό κατηγορητήριο, με έναν μοναδικό μάρτυρα που παραδέχτηκε πως χρηματίστηκε για να στήσει μια σκευωρία από την αλβανική αστυνομία. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως ο αγώνας συνεχίζεται και στις 9 Ιουνίου να στείλουμε ένα μήνυμα υπερηφάνειας και ελευθερίας προς όλους».