Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε τις πύλες της Γάζας για τους ρεπόρτερ για να μεταδίδουν από την εμπόλεμη ζώνη

Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε τις πύλες της Γάζας για τους ρεπόρτερ προκειμένου να μεταδίδουν εικόνες μέσα από την εμπόλεμη ζώνη.

Έως και χθες η πρόσβαση στο πεδίο των μαχών ήταν αδύνατη, από την πλευρά τουλάχιστον του Ισραήλ. Και για να έχεις εικόνα από τις βάσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων έπρεπε πρώτα να διασφαλίσεις ειδική άδεια από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), όπως συνέβη την Παρασκευή (3/11) στο κιμπούτς Ερέζ όταν και οι απεσταλμένοι του protothema.gr Φρίξος Δρακοντίδης και Πάνος Κουφαλέξης έφτασαν 800 μέτρα πριν από το σύνορο με τη Γάζα, στην έξοδο των ισραηλινών αρμάτων μάχης με κατεύθυνση το πέρασμα που οδηγεί στο εσωτερικό της.

israil

Τις τελευταίες ώρες όμως, τα δεδομένα φαίνεται να άλλαξαν και ειδικά όσο αφορά τους ρεπόρτερ των τοπικών ειδησεογραφικών μέσων. Χαρακτηριστικά, το απόγευμα του Σαββάτου (4/11), το Κανάλι 12 μετέδωσε τις πρώτες εικόνες από τις μάχες των Ισραηλινών στρατιωτών με τους Ισλαμιστές τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο ρεπόρτερ του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού μεταφέρθηκε στο σημείο επιβαίνοντας σε άρμα μεταφοράς προσωπικού το οποίο κινούνταν πίσω από τις θέσεις μάχης των Ισραηλινών στρατιωτών.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 31 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Από αυτούς, οι 26 είναι Παλαιστίνιοι, οι τέσσερις Ισραηλινοί και ένας Λιβανέζος.