Champions League: Ένας οπαδός της Νιούκαστλ μαχαιρώθηκε από οπαδούς της Μίλαν - Σε επιφυλακή οι ιταλικές Αρχές

Επεισοδιακό είναι το… pre game του αγώνα της Μίλαν με τη Νιούκαστλ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ένας οπαδός της αγγλικής ομάδας μαχαιρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (18/9) προς την Τρίτη (19/9) στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, πριν από τον αγώνα των δύο ομάδων. Η ζωή του, πάντως, δεν διατρέχει κίνδυνο, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Ο 58χρονος άνδρας προσεγγίστηκε από μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κουκούλες. Τραυμάτισαν το χέρι και την πλάτη του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μιλάνου, όπου θα βγει σύντομα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για «επίθεση που συνδέεται με σύγκρουση μεταξύ οπαδών ή εγκληματική ενέργεια».

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της Νιούκαστλ εξέφρασε «ανησυχία μετά τις αναφορές για τη βίαιη επίθεση σε οπαδό στο Μιλάνο». Όπως πρόσθεσε: «Επικοινωνήσαμε με τις τοπικές Αρχές για να κατανοήσουμε τις συνθήκες αυτής της επίθεσης».

Champions League: Οι οπαδοί της Νιούκαστλ περνούν την ώρα τους με… μακροβούτια στους δρόμους του Μιλάνου

Σημειώνεται ότι η Μίλαν υποδέχεται τη Νιούκαστλ στις 19:45 της Τρίτης (19/9), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ένα παιχνίδι που παρότι είναι νωρίς, ενδέχεται να καθορίσει σημαντικά την τύχη του γκρουπ.

Πάντως, οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας δεν φαίνονται και τόσο αγχωμένοι για το τι θα δουν από τις εξέδρες του γηπέδου Σαν Σίρο. Μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι, σπαταλούν τον χρόνο τους με… μακροβούτια δίπλα στα κανάλια Ναβίλι, εκμεταλλευόμενοι και τον βροχερό καιρό στο Μιλάνο.

Οι δρόμοι, κάθε φορά που παίζει αγγλική ομάδα στην Ιταλία (και όχι μόνο), αποτελούν εν δυνάμει χώρο που μπορεί να προκληθούν επεισόδια. Για τον λόγο αυτό οι Ιταλοί καραμπινιέρι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους οπαδούς της Νιούκαστλ, παρακολουθώντας τους ωστόσο διακριτικά.