Πέθανε 20χρονη δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού ύστερα από ταξίδι με δεξαμενόπλοιο στην Ινδία

Θλίψη σκόρπισε στο Εμπορικό Ναυτικό η τραγική είδηση του θανάτου 20χρονης ναυτικού δοκίμου, που επέβαινε σε δεξαμενόπλοιο ως μέλος πληρώματος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η άτυχη νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Στη συνέχεια έγινε η διακομιδή της σε νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή (17/09).

Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

tsigka-naftiki-dokimos-1
Η 20χρονη δόκιμος του εμπορικού ναυτικού

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Διενεργείται προανάκριση».