«Η Ελισάβετ ήταν στο πλευρό του, όταν πέθανε»: Το μήνυμα του Καρόλου εκ μέρους της οικογένειας

Το Σάββατο 17 Απριλίου η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο θάνατος του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, σηματοδοτεί αναπόφευκτα μιαν άλλη εποχή, για την Βασίλισσα Ελισάβετ II, με την οποία μοιράστηκαν τις ζωές τους, απολαμβάνοντας τις τιμές, αλλά και σηκώνοντας το βάρος ενός πανάρχαιου θεσμού.

Η βασιλική οικογένεια, το παλάτι, η μοναρχία, οι Βρετανοί έχουν μπει σε περίοδο πένθους. Το Ηνωμένο Βασίλειο και όλες οι χώρες της Κοινοπολιτείας, αποδίδουν τιμές, με την συγκίνηση να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Με δάκρυα στα μάτια, ο πρίγκιπας Φίλιππος αποχωρεί από το Μπάκιγχαμ

Το επόμενο Σάββατο 17 Απριλίου, στο Ουίνδσορ η κηδεία

Η κηδεία, του επί 74 έτη συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει το επόμενο Σάββατο 17 Απριλίου στον βασιλικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνδσορ, (όπου και παραμένει έως τότε η σορός του) και θα τελεστεί σε κλειστό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Details of The Duke of Edinburgh’s Funeral were announced today.

The service will take place on Saturday 17 April 2021…

Δημοσιεύτηκε από The Royal Family στις Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Για τον ίδιο λόγο η σορός, δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ το βιβλίο συλλυπητηρίων προς αποφυγή συνωστισμού του κόσμου που τόσο τον αγάπησε, έχει ανοιχτεί διαδικτυακά και μόνο.

Μια όσο γίνεται πιο ιδιωτική κηδεία ήταν και επιθυμία του ίδιου του πρίγκιπα Φιλίππου, που παρότι βάσει πρωτοκόλλου δικαιούται κατευόδιο με τιμές αρχηγού κράτους, από καιρό ζητούσε, με το γνωστό φλέγμα του, από όλους να μην μπουν σε μεγάλες φασαρίες για την κηδεία του, που θα την ήθελε απλή και όσο γίνεται πιο οικογενειακή υπόθεση.

To μέλλον της Ελισάβετ χωρίς τον Φίλιππο – Οι φήμες για αποχώρηση και οι πολύπλοκοι νόμοι διαδοχής - ΤΑ ΝΕΑ

Η ταφή του, θα γίνει στους πανέμορφους κήπους του Frogmore, δίπλα στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Εκεί όπου η Βασίλισσα Βικτωρία είχε χτίσει μαυσωλείο για τον σύζυγό της Αλβέρτο και την ίδια, που ετάφη δίπλα του πολύ αργότερα. Κοντά σε αυτό το μαυσωλείο υπάρχει και το μικρό λιτό και απολύτως ιδιωτικό κοιμητήριο της βασιλικής οικογένειας.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "而 GODIS MY HEL HRH PRINCE PHILIP Duke of Edinburgh"

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης,  με πρώτη τη Daily Mail, φιλοξενούν από χθες πλήθος αφιερωμάτων στη  ζωή του πρίγκιπα Φιλίππου, μια ζωή ιδιαίτερη, παράξενη και συναρπαστική.

Πολλά και τα ρεπορτάζ, όχι μόνο για την οικογένειά του, που πενθεί αλλά και για τις τελευταίες ημέρες και ώρες του πρίγκιπα.

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος - ΤΑ ΝΕΑ

Η Ελισάβετ ήταν εκεί…

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε χθες το πρωί και στο πλευρό του, στο κρεβάτι, βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ, συνοδοιπόρος του στη ζωή για τα τελευταία 74  χρόνια.

Αν και αξιωματούχοι του παλατιού αρνήθηκαν να «μπουν σε λεπτομέρειες» σχετικά με το θάνατο του πρίγκιπα, είναι αντιληπτό, ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης και ότι οι κοντινοί του άνθρωποι, είχαν ενημερωθεί ότι είναι «βαριά άρρωστος».

Με επίγνωση των στιγμών, αλλά και των επιθυμιών του, οποιαδήποτε συζήτηση για μεταφορά του πρίγκιπα Φιλίππου στο νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα μεταφέρει η Daily Mail, απορρίφθηκε γρήγορα από τη Βασίλισσα, που τον καταλάβαινε σαφέστατα όσο κανείς.

Τι θα κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατο του Φίλιππου; Τα σενάρια για παραίτηση από το θρόνο – Arouraios.gr – Ειδήσεις

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ: Μια σπουδαία ιστορία αγάπης

Ο πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλεύτηκε πρόσφατα για ένα μήνα, με λοίμωξη αλλά και καρδιακά προβλήματα. Πιστεύεται, γράφει η Daily Mail, ότι πέθανε ξαφνικά, αλλά ειρηνικά, έχοντας στο πλευρό του, την αγαπημένη του Λίλιμπετ.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήθελε τις τελευταίες ώρες της ζωής του, να της περάσει στο σπίτι του και όχι στο νοσοκομείο.

Πηγή αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα: «Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα των 4 εβδομάδων που βρισκόταν στο νοσοκομείο προσπαθώντας να επιστρέψει στο σπίτι του, γιατί αυτό επιθυμούσε διακαώς.

Τον χειρούργησαν στην καρδιά του, σε μια προσπάθεια να του δώσουν παράταση ζωής, ίσως έχοντας κατά νου τα 100α γενέθλια του, στις 10 Ιουνίου, σε δύο μήνες από τον θάνατό του. Αλλά τον ίδιο αυτό, δεν τον ενδιέφερε».

Και προσθέτει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ήθελε να πεθάνει στο νοσοκομείο».

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-04/karolos-mavro-fonto.jpg.webp?itok=s-5lcVpK

Ο Πρίγκιπας Κάρολος

Εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρίγκιπας Κάρολος απηύθυνε μήνυμα για τον papa, όπως τρυφερά αποκάλεσε τον πατέρα του, κατευοδώνοντάς τον.

Βρετανικά ΜΜΕ περιγράφουν τι έγινε μετά το θάνατό του

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφυγε για το Κάστρο του Γουίνδσορ λίγες ώρες μετά την είδηση ​​του θανάτου του πατέρα του. Ο 72χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας, μετέβη από το κτήμα του Highgrove στο Gloucestershire, στην κατοικία της βασίλισσας στο Berkshire πριν από τη δημόσια ανακοίνωση του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου.

Καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού ενός ασημένιου Tesla, ενώ όπως σημειώνουν τα βρετανικά μέσα, δεν είναι γνωστό αν τον συνόδευε η Καμίλα.

Χθες το θρυλικό ζευγάρι, είχε μάλιστα  τη 16η επέτειο γάμου.

Πηγή κοντά στον Κάρολο είπε ότι διάδοχος του θρόνου «παρηγορήθηκε» από το γεγονός ότι αυτός και ο πατέρας του είχαν επαφή πιο συχνά από ποτέ τους τελευταίους μήνες – και ότι «είχαν πει, όλα όσα έπρεπε να ειπωθούν».

«Είναι μια μικρή ανακούφιση για εκείνον, ότι ήταν σε πολύ τακτική επαφή με τον πατέρα του τους τελευταίες μήνες από ό, τι παλαιότερα. Ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας, που δεδομένων των συνθηκών μπόρεσε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο και βρισκόταν στο Γουίνδσορ, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Είχαν μιλήσει πολύ οι δυο τους».

Φίλοι του Καρόλου επισημαίνουν, ότι η σχέση μεταξύ πατέρα και γιου ήταν τώρα πια, πιο ζεστή από ποτέ. Κάποιος παρατήρησε μάλιστα πως : «Η ιδέα ότι η σχέση τους ήταν τεταμένη τα τελευταία χρόνια είναι ψέμα. Υπήρχε πραγματική αγάπη, μεταξύ τους. Αγάπη και κατανόηση. Αυτό είναι που μένει στο τέλος»…