Χαριστική βολή στη δημοσιογραφία - Βρέθηκαν Video με τις κινήσεις των εκτελεστών του Γ. Καραϊβάζ

Στα χέρια των Αρχών που ερευνούν για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν περιέλθει video, που κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών και που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό τους και στην περαιτέρω εξιχνίαση μιας φρικτής υπόθεσης, που όπως όλα δείχνουν έχει φυσικούς, αλλά και ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για video από την προσέγγιση και τη διαφυγή των δολοφόνων του έγκριτου αστυνομικού ρεπόρτερ.

Παράλληλα ελέγχεται εξονυχιστικά το αυτοκίνητό του, για το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν τοποθετήσεις κοριούς παρακολούθησης κάθε κίνησής του.

Ωστόσο οι αρχές αναζητούν επιπλέον υλικό για να ανοίξουν τον κύκλο της έρευνας και να διαπιστώσουν όχι μόνο πώς έφτασαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης οι δράστες, αλλά και ποια ήταν η πορεία διαφυγής που ακολούθησαν, όπως και το εάν άλλαξαν όχημα διαφυγής.

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ | orthodoxia.online

Εκτέλεση με 10 σφαίρες – Χαριστική βολή στη δημοσιογραφία – Τι έδειξε η νεκροτομή

Πολλαπλά ήταν τα τραύματα που προκάλεσαν οι σφαίρες που δέχθηκε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Γιώργος Καραϊβάζ στη δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του, στο Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου 2021.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νεκροτομής, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος φέρει δύο τραύματα κεφάλι, ένα στον λαιμό, έξι στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στη παλάμη που προέρχεται από την αυθόρμητη προσπάθειά του να προστατευτεί.

«Καθαρό» το όπλο της δολοφονίας – Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα προέκυψε από το τμήμα βαλλιστικής της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ότι το όπλο των 9ΜΜ που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και κατόπιν θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Πάντως όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, από τα σημεία που έχει δεχτεί τις σφαίρες, ενώ θεωρούν πιθανόν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού, πιθανότατα κλεμμένο.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος ήταν και αυτός που πυροβόλησε, φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ την ώρα που είχε κατέβει από το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, ενώ κατέβηκε από το μηχανάκι, για να του δώσει την χαριστική βολή…

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν  πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς, γι’ αυτό και εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-04/giorgos-karaivaz-astynomikos-kordela.jpg?itok=S1bsSwsb

Την Κυριακή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η κηδεία…

Η κηδεία του καλού συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο τραγικός θάνατος του οποίου έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο, θα γίνει την Κυριακή 11 Απριλίου στις 15:00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Δράμα που ο ίδιος τόσο αγαπούσε.

Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου με τον Γιώργο στο γραφείο, όπως τον θυμόμαστε πολλοί συνάδελφοι, από το ρεπορτάζ, τα δημοσιογραφικά γραφεία και τα τηλεοπτικά μοντάζ, είναι από την συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση μίας από τις τελευταίες του συνεργάτιδες, της Ζήνας Κουτσελίνη, που τον αποχαιρετά, όπως όλοι όσοι τον γνώρισαν, συντετριμμένη.

Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις πως δεν αναπνέεις. Πως κοιτάς να πιαστείς και δεν υπάρχει τίποτα. Κι όμως εκείνος είναι…

Δημοσιεύτηκε από Ζήνα Κουτσελίνη στις Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Λευτέρης Οικονόμου: Οργανωμένο έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου συνέδεσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου με το οργανωμένο έγκλημα.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Δήλωσε δε, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές, σε βάθος, με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται, ούτως ώστε να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά και να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να δώσουμε με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά, να συνεχίσουμε συντονισμένα και όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία».

Στις ερωτήσεις της παρουσιάστριας Βάλιας Πετούρη και του αστυνομικού ρεπόρτερ της ΕΡΤ  Γιάννη Σουλιώτη, ο υφυπουργός τόνισε πως τα στοιχεία παραπέμπουν πιο πολύ σε κοινό έγκλημα και τόνισε ότι «είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας.

Για αυτό είμαστε εδώ, η αποτελεσματικότητα της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής στο θέμα της εξιχνίασης σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Απαρτίζεται από πολύ έμπειρους αξιωματικούς πάνω σε αυτό το θέμα και όπως προανέφερα συνεργάζεται και με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες όπου χρειάζεται και με τα εγκληματολογικά εργαστήρια ως προς την αξιολόγηση και τη  διερεύνηση των ευρημάτων».