Ερντογάν: Όσο οι Ευρωπαίοι με αποκαλούν δικτάτορα εγώ θα τους λέω φασίστες

«Λάδι στη φωτιά» συνεχίζει να ρίχνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συντηρώντας την ένταση στις σχέσεις Τουρκίας –ΕΕ με νέες δηλώσεις. Μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση ο Τούρκος πρόεδρος παρατήρησε ότι «έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί» και πρόσθεσε με νόημα: «Μην το εκλάβετε ως επίθεση, αλλά εγώ θα εξακολουθήσω να τους αποκαλώ φασίστες, για όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα».

Στο πεδίο βολής του κ. Ερντογάν εισήλθε και ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, τονίζοντας πως «ο Γερμανός Πρόεδρος έκανε μία δήλωση που στόχευσε σε μένα, παρ’ ότι συνδεόμαστε με στενή φιλία. Εύχομαι να μην είχε κάνει ποτέ αυτή τη δήλωση». Αναφερόμενος στη Γερμανία και στην Ολλανδία υπογράμμισε ότι χρησιμοποίησε τη σύγκριση με τους ναζί στο πλαίσιο του ορισμού της λέξης, και τόνισε πως δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο όταν δεν επιτρέπουν στον υπουργό Εξωτερικών του να πάει στο Ρότερνταμ.

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι με ορισμένες χώρες, ενώ αναγνώρισε την απόφαση της Βρετανίας για Brexit.