Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για εμπλοκή στις επιθέσεις στο Παρίσι

Δύο άτομα που φέρονται να σχετίζονται με το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Αυστρίας.

Οι πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα με το “σταγονόμετρο”, καθώς η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα. Τα μόνα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, είναι ότι οι συλληφθέντες είναι γεννημένοι στην Ευρώπη και ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες για την έκδοσή τους στις γαλλικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η γαλλική πρωτεύουσα είχε δεχθεί τρία “χτυπήματα” σε διαφορετικά σημεία (γήπεδο Παρκ ντε Πρενς, θέατρο Μπατακλάν και σε τουριστικό δρόμο). Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Στους δρόμους του Παρισιού ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη-εξουδετέρωση όσων τρομοκρατών δεν είχαν ανατιναχθεί. Κατά την αστυνομική επιχείρηση σκοτώθηκαν αρκετοί από αυτούς, ενώ συνελήφθη ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Γαλλία.