Δύο νεκροί και πέντε αγνοούμενοι έπειτα από σύγκρουση σκάφους με κρουαζιερόπλοιο στην Ουγγαρία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από φερόμενη σύγκρουση μιας βενζινάκατου και ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Δούναβη βόρεια της Βουδαπέστης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε ουγγρική αστυνομία.

Το πτώμα ενός ενήλικα άνδρα βρέθηκε κοντά στο σημείο, ενώ εκείνο μίας γυναίκας εντοπίστηκε κοντά σε μια γέφυρα στα βόρεια περίχωρα της Βουδαπέστης. Τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν τους πέντε αγνοούμενους, προσθέτουν οι αρχές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βουδαπέστης δήλωσε πως οκτώ ενήλικες επέβαιναν στη μικρή βενζινάκατο τη στιγμή που αυτή φέρεται να συγκρούστηκε με άλλο πλοίο.

Το δυστύχημα αναφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου, αφού η αστυνομία μίλησε με έναν άνδρα που εντοπίστηκε να αιμορραγεί με πληγή στο κεφάλι στο Βερότσε, 55 χλμ. βόρεια της Βουδαπέστης.

Η αστυνομία εντόπισε και την κατεστραμμένη βενζινάκατο.

Την ώρα του δυστυχήματος ένα κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν στην περιοχή, το οποίο ανακόπηκε στην πόλη Κομάρομ όπου η αστυνομία διαπίστωσε ότι το πλοίο έχει υποστεί ζημιά στη μία πλευρά, είπαν οι αρχές.

Ουγγρικά κρατικά ΜΜΕ μετέφεραν εικόνες που δείχνουν ένα αγκυροβολημένο κρουαζιερόπλοιο. Για την ώρα δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό ή οι ποιες ήταν οι εθνικότητές τους.

Η αστυνομία ξεκίνησε ποινική έρευνα κατά άγνωστου δράστη για να προσδιορίσει την αιτία του δυστυχήματος.