Το φονικό κάλεσμα του μακελάρη μέσω Facebook: Ελάτε στο ΟΕΖ, θα σας αγοράσω ό,τι θέλετε

Νέα στοιχεία για τον Αλί Σονμπολί έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά από τη φονική επίθεση του 18χρονου σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 9 άτομα και αρκετά τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό για το οικογενειακό του περιβάλλον είναι ότι ο πατέρας του είναι οδηγός ταξί. Οι πληροφορίες γύρω από την ταυτότητά του είναι συγκεχυμένες, καθώς τα γερμανικά media αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ο David S. Το όνομα Αλί Σονμπολί δημοσίευσαν η Mirror και η Daily Mail.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 18χρονος είχε απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο μέσα από ψεύτικο λογαριασμό στο facebook.

Οι αρχές ερευνούν τον λογαριασμό, ενώ το μήνυμα αναφέρει: «Ελάτε σήμερα στις 16:00 στο εμπορικό κέντρο OEZ. Θα σας αγοράσω ό,τι θέλετε, αλλά όχι κάτι πολύ ακριβό».

Μέχρι αυτή την ώρα τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά, οι πληροφορίες που υπάρχουν όμως περιπλέκουν τα πράγματα: ο 18χρονος, λίγο πριν αυτοπυροβοληθεί φώναζε ότι είναι Γερμανός μιλώντας άσχημα για τους μετανάστες. Το στοιχείο αυτό έδειξε ότι πρόκειται για ακροδεξιό εθνικιστή.

Όμως, σύμφωνα με δύο μάρτυρες ο ίδιος φώναζε “Ο Θεός είναι μεγάλος”, που σημαίνει ότι αν ισχύει αυτό, τότε ο δράστης είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Μια γυναίκα που είχε κλειστεί για να προφυλαχθεί μέσα στις τουαλέτες των McDonald’s ανέφερε στο CNN ότι ο άντρας είχε μένος και πυροβολούσε παντού – ακόμη και προς το μέρος  μικρών παιδιών – ενώ η ίδια τον άκουσε να λέει  «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Οι έρευνες στο στενό του περιβάλλον συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές.