Ξέσπασμα Κάμερον κατά Κόρμπιν: "Για τ' όνομα του Θεού, φίλε μου, φύγετε!" (video)

Η ταραγμένη περίοδος στην οποία εισήλθε η Βρετανία μετά την επικράτηση του Brexit, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε, λίγα μόλις 24ωρα μετά το δημοψήφισμα, ότι παραιτείται και ανοίγει τον δρόμο της διαδοχής στους Τόρις. Ωστόσο, παρά τις έντονες επικρίσεις εναντίον του, δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει το ίδιο και ο πρόεδρος των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Βρετανός Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τον να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών. «Μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου (Συντηρητικοί) να κάθεται στη θέση του, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Για το Θεό άνθρωπέ μου φύγε!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάμερον κατηγορώντας τον Κόρμπιν για τη «χλιαρή» υποστήριξή του στο Bremain, κατηγορία που του απευθύνουν και αρκετοί βουλευτές του κόμματός του.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό των Εργατικών είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς σκιώδεις Υπουργούς έχουν ήδη παραιτηθεί ενώ την Τρίτη ο Κόρμπιν έχασε και την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας που υπερψήφισε (172 υπέρ έναντι 40 κατά) μια πρόταση μομφής σε βάρος του.

Ωστόσο ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι εξελέγη από το 60% των μελών και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος –και όχι από τους βουλευτές– και δεν θα “προδώσει” τη βάση…