Χωρίς ρετούς για πρώτη φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν το συνηθίζει να προκαλεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. Είτε με τις αποφάσεις που λαμβάνει για το κράτος του, είτε με τις δηλώσεις του, είτε με τις παρελάσεις και τους εορτασμούς που γίνονται προς τιμήν του και γενικά, οτιδήποτε και αν τον αφορά, χρήζει σχολιασμού.

Έτσι, για μία ακόμη φορά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πρωταγωνιστεί στα διεθνή ΜΜΕ. Ο λόγος; Την Πέμτη, τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες αξιωματούχων του καθεστώτος, προεξάρχοντος του Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς προηγουμένως να τις έχουν υποβάλει σε επεξεργασία.

retous

Πρόκειται για μία απροσδόκητη κίνηση καθώς είναι συνηθισμένο, ειδικά οι φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν, να μην δίνονται στη δημοσιότητα χωρίς προηγουμένως να έχουν τύχει επεξεργασίας.

Ειδικός επί των θεμάτων της Β. Κορέας, ο Chang Yong-seok, εξηγεί πως η Πιονγιάνγκ “ίσως προσπαθεί να δείξει μια πιο φυσική και θετική εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά το συνέδριο που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα”.

Αρετουσάριστες φωτογραφίες, λοιπόν, για μία πιο “φυσιολογική χώρα” που δε διαφέρει από τις υπόλοιπες..

Μαζί με τη φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες άλλων 27 υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Ri Yong-gil, ο υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος για τον οποίο είχε μεταδοθεί η είδηση ότι είχε εκτελεστεί.

Η είδηση, βέβαια, δε σταματά εδώ. Αξίζει να προσέξετε τις φωτογραφίες και να “παίξετε” το παιχνίδι των διαφορών. Ποια είναι η λύση;

Η σημαντική αυτή προσωπικότητα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, εξακολουθεί να είναι “μοναδικός” για τη Βόρεια Κορέα, από τη στιγμή που στη δημοσιευμένη φωτογραφία είναι ο μόνος που γελάει αλλά και ο μοναδικός ο οποίος δεν φοράει την καρφίτσα με τα πρόσωπα του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ και του πατέρα του, Κιμ Γιόνγκ Ιλ.

β.κορεα