Έτοιμο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, εάν...

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και αύριο, έστω και τμηματικά, δήλωσε ο επικεφαλής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Arnaud Feist. Μιλώντας στην εφημερίδα Echo, τόνισε ότι αυτό θα ήταν δυνατό εάν όλα κυλήσουν ομαλά και δοθεί το «οκ» από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Feist σημείωσε «η επαναλειτουργία του αεροδρομίου εφόσον ολοκληρωθούν ομαλά όλοι οι έλεγχοι και οι εταιρείες δηλώσουν επίσης έτοιμες είναι εφικτό να επαναλειτουργήσει από αύριο έστω και τμηματικά. Αυτό βέβαια είναι μία υπόθεση καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι ασφαλείας και να δοθεί επίσημη έγκριση τόσο από τις αστυνομικές αρχές όσο και από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία».

Σημειώνεται πως ακόμη κι αν επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών άμεσα, δεν θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει περισσότερο από το 20% των επιβατών που εξυπηρετούσε πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακόμη ο χρόνος ο οποίος θα απαιτηθεί ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία ο αερολιμένας των Βρυξελλών.