Η έντονη δυσωδία από... αλλαντικά εκκένωσε υπερταχεία στη Γαλλία

Μια υπερταχεία που εκτελούσε το δρομολόγιο από τις Βρυξέλλες στη Μασσαλία εκκενώθηκε στην κεντρική Γαλλία λόγω μιας ύποπτης οσμής, η οποία τελικά αποδείχτηκε πως προερχόταν από… αλλαντικά. Οι επιβάτες του τρένου αναστατώθηκαν την Παρασκευή λόγω της έντονης «ύποπτης μυρωδιάς γκαζιού», η οποία υποχρέωσε τον μηχανοδηγό να σταματήσει στο Βομόρ, όπως ανακοίνωσε η νομαρχία της Ιόν.

Το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας αποσυνδέθηκε και συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του με κατεύθυνση τη Μασσαλία. Το δεύτερο βαγόνι όμως εκκενώθηκε και οι 250 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Βομόρ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της γαλλικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και ειδικοί της υπηρεσίας Πυρηνικού, Βιολογικού και Χημικού Κινδύνου, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως το τρένο.

Μετά από έρευνες, η πηγή της δυσοσμίας τελικά αποκαλύφθηκε και ήταν οι αποσκευές ενός επιβάτη που μετέφερε διάφορα τρόφιμα και ιδίως «ένα πακέτο με εξαιρετικά δύσοσμο κρέας και αλλαντικά». Τελικώς οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους, μετά από περισσότερες από δύο ώρες παραμονής στον σταθμό.