Στην αντεπίθεση ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου μετά τα Luxleaks

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δηλώνει αντίθετος με την εναρμόνιση της φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θεωρώντας ότι η φορολογική πολιτική πρέπει να παραμείνει στην σφαίρα ρύθμισης των κρατών, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην βελγική εφημερίδα L’ Echo.

Εν μέσω του σκανδάλου Luxleaks, που προήλθε από τις αποκαλύψεις μέσων ενημέρωσης – μεταξύ αυτών και των «ΝΕΩΝ» – για το σύστημα φοροδιαφυγής πολυεθνικών εταιρειών μέσω συμφωνιών τους με το Λουξεμβούργο, ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός της χώρας, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο 2013, περνά στην αντεπίθεση.

Υπερασπίζεται το δικαίωμα εφαρμογής άμεσων και έμμεσων φορολογικών ρυθμίσεων στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό τον προκάτοχό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεσμεύθηκε να επαναπροωθήσει το σχέδιο φορολογικής εναρμόνισης στην ΕΕ για την αποφυγή του φορολογικού dumping.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tanea.gr/news/economy/article/5181595/sthn-antepithesh-o-prwthypoyrgos-toy-loyksemboyrgoy-meta-to-luxleaks/