Ένα πρόβλημα με τα ραντάρ «μπλόκαρε» τις πτήσεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ

Μια βλάβη στο σύστημα των ραντάρ και συγκεκριμένα στο πληροφοριακό σύστημα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, προκάλεσε χάος σε πολλά αμερικανικά αεροδρόμια της ανατολικής ακτής, καθώς εκατοντάδες πτήσεις παρουσίασαν πολύωρες καθυστερήσεις.

Οι καθυστερήσεις συνεχίσουν να καταγράφονται σε εκατοντάδες πτήσεις, πολλές ώρες μετά τη βλάβη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware, ενώ η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) «διέγνωσε ένα πρόβλημα αυτόματης διαχείρισης σε ένα κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λίσμπουργκ της Βιρτζίνια (ανατολικά)».

Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον επλήγησαν περισσότερο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος, ενώ προς το παρόν τα προβλήματα δεν έχουν πλήρως αποκατασταθεί έως αυτή την ώρα.

«Εξαιτίας μιας βλάβης στο πληροφοριακό σύστημα στο DC Center, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στα αεροδρόμια BWI (Βαλτιμόρη), Reagan και Dulles (Ουάσιγκτον) έχουν μειωθεί στο ελάχιστο» γνωστοποίησαν με ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου BWI.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και όλες οι πτήσεις στην ανατολική ακτή της εταιρείας μας έχουν επηρεαστεί» ανακοίνωσε επίσης η American Airlines, που επιχειρεί, όπως και οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες της περιοχής, να καθησυχάσουν τους επιβάτες που δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους.