Ένα μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και δύο ένοπλοι νεκροί σε επίθεση στην Καμπούλ

Ένα μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν στην ολονύχτια μάχη που εκτυλίχθηκε σε βάση, την οποία χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα Καμπούλ, όπως δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μπράιαν Τράιμπους, διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΟϊκής αποστολής “Αποφασιστική Υποστήριξη” στο Αφγανιστάν οι αρχές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στις εγκαταστάσεις Camp Integrity, την οποία ακολούθησαν μία σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε άλλα τμήματα της Καμπούλ.

 

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στην Καμπούλ, στο πρώτο κύμα επιθέσεων μετά την ανάδειξη του διαδόχου του μουλά Όμαρ στην ηγεσία των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την πρώτη επίθεση, με ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, η οποία σκότωσε 15 ανθρώπους και τραυμάτισε 248 σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Αντίθετα ανέλαβαν την ευθύνη για τη δεύτερη επίθεση, κατά την οποία 20 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν ένας άνδρας που φορούσε στολή εκπαιδευόμενου πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσά τους.