Κρουαζιερόπλοιο εξόκειλε σε ύφαλο

Ένα κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Norwegian Cruise Lines εξόκειλε σε ύφαλο τα ξημερώματα της Τετάρτης αφού αναχώρησε από τις Βερμούδες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο Norwegian Dawn επέστρεφε στη Βοστόνη με 2.657 επιβάτες και περισσότερο από 1.000 άτομα προσωπικό και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος, «το πλοίο έφευγε από το Λιμάνι Κινγκ στις Βερμούδες γύρω στις 5:00 μ.μ. τοπική ώρα, όταν έσβησαν οι μηχανές προσωρινά και λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει προσέκρουσε σε ύφαλο. Στο πλοίο λειτουργεί πλήρως το ρεύμα και οι υπηρεσίες προς τους επιβάτες συνεχίζουν κανονικά. Το προσωπικό του πλοίου εκτιμά μέχρι την κατάσταση και για ότι νεώτερο θα υπάρξει ενημέρωση».

Οι επιβάτες επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του εκπροσώπου της εταιρείας στο ενημερωτικό δίκτυο ABC, δηλώνοντας πως το πλοίο έχει ρεύμα και πως οι υπηρεσίες συνεχίζονται κανονικά. Μάλιστα αναφέρουν πως πολλοί επιβάτες του πλοίου συνεχίζουν να συμμετέχουν στις διάφορες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Δύτες έχουν σπεύσει στην περιοχή για να εξετάσουν την κατάσταση του πλοίου, ενώ οι επιβάτες μέσω του twitter αναμεταδίδουν πως στην περιοχή έχει σπεύσει ρυμουλκό πλοίο χωρίς όμως να γνωρίζουν αν και πότε θα πραγματοποιηθεί ρυμούλκηση.