Αποτελούν τα σχολεία εστίες διασποράς του κορωνοϊού; Αναλυτικά τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας

Μετά από ένα μήνα λειτουργίας των σχολικών μονάδων στη χώρα μας, τα στοιχεία σε σχέση με την πανδημία είναι αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς δεν φαίνεται να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους έχει ανασταλεί η λειτουργία σε ποσοστό 0,20% των σχολικών μονάδων (29 σχολικές μονάδες στις άνω των 14.000) και σε ποσοστό 0,25% των σχολικών τμημάτων (207 σχολικά τμήματα σε πάνω από 80.000), ως μέτρο πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του κορωνοϊού μεταξύ μαθητών και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως εντοπίζονται μεμονωμένα κρούσματα που προέρχονται έξω από τη σχολική μονάδα.

Τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει συμπερασματικά το εξής:«Φαίνεται ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά».

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι τα σχολεία παρουσιάζουν «εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα» και μόλις 29 σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν έχει καταγραφεί καμία παράβαση των μέτρων και δεν παρατηρούνται περιπτώσεις υπερμετάδοσης.