Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός χωρίς δίπλωμα «εμβόλισε» περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει

Σκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, με έναν οδηγό χωρίς δίπλωμα να «εμβολίζει» με το αυτοκίνητό του περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και να προσπαθεί να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 02:10 όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκριναν ύποπτο το πράσινο αυτοκίνητο και έκαναν σήμα στον οδηγό για να σταματήσει προκειμένου να το ελέγξουν. Τότε, εκείνος πάτησε το γκάζι και επιχείρησε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν, ο δράστης έστριψε στην οδό Ρήγα Φεραίου όπου εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο και στην προσπάθειά του να διαφύγει έβαλε όπισθεν και εμβόλισε το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. χτυπώντας το στον προφυλακτήρα. Αμέσως μετά ανέβηκε με το αυτοκίνητό του στο πεζοδρόμιο και επιχείρησε να απομακρυνθεί, όμως λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες.

Ο άντρας οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, φθορά ξένης περιουσίας, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και οδήγηση χωρίς την απαραίτητη άδεια (δίπλωμα).

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό, καθώς βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς.