Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η συγκλονιστική κατάθεση του συνεργάτη του στο δικαστήριο

Τη φρίκη που έζησε τη νύχτα της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε στο δικαστήριο ο συνεργάτης του ποινικολόγου.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο ραντεβού που είχαν κλείσει οι δύο Αλβανοί προφασιζόμενοι τους πελάτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο Αλβανοί επικαλέστηκαν προσωπική υπόθεση προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Όμως, δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ποινικολόγου ο οποίος, σύμφωνα με την μαρτυρία του συνεργάτη του, τους είπε: «εδώ είμαστε σοβαρό γραφείο, αν δεν πείτε λεπτομέρειες δεν μπορούμε να αναλάβουμε την υπόθεση».

«Έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου. Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο είπαν στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε», κατέθεσε ο συνεργάτης του ποινικολόγου και συνέχισε:

«Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν πού μένει ο Αριστείδης Φλώρος. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί τους έδωσε ένα κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε πάνω τη διεύθυνση. Ήταν η μόνη στιγμή που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κάθισε για να βρει το έγγραφο. Την ώρα που πηγαίναμε στο γραφείο του, ο ένας είπε στον Ζαφειρόπουλο να τον προσέχεις εννοώντας τον συνεργάτη του» είπε ο μάρτυρας και περιέγραψε:

«Ήμασταν και οι δύο όρθιοι. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε που είναι. Με ήρεμο ύφος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους είπε πάρτε ό,τι θέλετε!. Μετά ο ένας βγήκε και πάλι από το γραφείο και μείναμε οι τρεις μας. Τότε, ο κατηγορούμενος μας ζήτησε ό, τι χρήματα είχαμε πάνω μας.

Έβγαλε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ένα σεβαστό ποσό, δεν ξέρω πόσα ακριβώς και εγώ 70 ευρώ και του τα δώσαμε. Όταν ξαναμπήκε ο ένας ρώτησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο εάν έχει όπλο, εάν έχει μπουτόν και που είναι οι κάμερες. Ρώτησε και εάν υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Για μία ακόμα φορά τους απάντησε εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε… Τότε, στο όπλο του κατηγορούμενου βιδώθηκε ένας σιγαστήρας. Ο άλλος ζήτησε τα κινητά μας τηλέφωνα».

Αμέσως μετά οδήγησαν τους δύο σε ένα άλλο γραφείο. Ένας από τους δράστες ζήτησε από το συνεργό του να πυροβολήσει στα πόδια τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και «εγώ του είπα τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι τη δουλειά του, κάνει και μου απάντησε πρέπει να φύγει το μήνυμα. Μου είπε δε θα σου κάνουμε κάτι. Θα βγεις μόλις φύγουμε από το γραφείο. Κάτι απηύθυνε στα Αλβανικά και πριν κλείσει την πόρτα άκουσα τον θόρυβο από τον σιγαστήρα και έφυγαν. Φώναξα στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο είστε καλά;. Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν με σκοτώσανε».

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο γνωστός ποινικολόγος «είχε χλομιάσει, δεν μπορούσε να μιλήσει, έτρεμε από τον φόβο του». Ο ίδιος, κατέθεσε, τηλεφώνησε ζητώντας βοήθεια και βγαίνοντας από το γραφείο βρήκε μια γιατρό αλλά ήταν ήδη αργά.