Τζιχαντιστής, που συνελήφθη στην Ουγγαρία με πλαστό Ελληνικό διαβατήριο, επικαλείται συνεργασία με τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες

Φερόμενος τζιχαντιστής  που συνελήφθη με πλαστό ελληνικό διαβατήριο τον περασμένο Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης μίλησε για συνεργασία με τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μετέδωσε η ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ουγγρικού Τύπου, ο ίδιος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις διασυνδέσεις του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που διαψεύδουν πάντως κατηγορηματικά οι Ελληνικές αρχές και ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο και χαρακτηρίζοντας τον άνδρα ως “μαϊμού πράκτορα της ΕΥΠ”.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές στην Ουγγαρία, ο εν λόγω άνδρας ήταν μεσαίο στέλεχος της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Τον Μάρτιο του 2015, άνδρες υπό τις εντολές του, αποκεφάλισαν ή έκαψαν ζωντανούς 37 με 44 ανθρώπους στο χωριό Μαμπούζα, κοντά στην πόλη Χομς.

Πλέον έχει αρχίσει η διαδικασία άρσης του καθεστώτος ασύλου, που όμως θα χρειαστεί τον ίδιο σχεδόν χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να πάρει άσυλο, ενώ οι Ούγγροι επιθυμούν να επιστρέψουν τον κρατούμενο στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές των βελγικών μυστικών υπηρεσιών, ο ύποπτος είχε κάνει τρία ταξίδια στο Βέλγιο με το πλαστό ελληνικό διαβατήριο που διέθετε.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ουγγρικής εφημερίδας ο συγκεκριμένος άνδρας  είναι παντρεμένος με πέντε παιδιά, ενώ έλαβε άσυλο στην Ελλάδα το 2016 με την οικογένειά του, η οποία εξακολουθεί να διαμένει ακόμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ήταν εγκατεστημένος στην Αθήνα με την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ είχε αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα το 2016.