Αυτά είναι τα οκτώ παιδάκια που "χάθηκαν" τόσο άδικα στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής (φωτος)

Δεκάδες άνθρωποι “χάθηκαν” στις πυρκαγιές που έκαψαν την Ανατολική Αττική. Ανθρώπινες ιστορίες που γίνονται γνωστές συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί μουδιασμένη τα όσα εκτυλίσσονται από το βράδυ της Δευτέρας.

Αυτό που φαντάζει όμως αδιανόητο είναι ότι τόσα μικρά παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς που δεν πρόλαβαν να τρέξουν να σωθούν από το μένος της πύρινης λαίλαπας. Και πως οι γονείς τους και οι δικοί τους άνθρωποι, που έμειναν πίσω, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την απώλεια.

Οι 9χρονες δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου

“Ο επίλογος γράφτηκε. Και οι 4 βρέθηκαν αγκαλιά. Ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει”. Με αυτό το μήνυμα, στενός φίλος της οικογένειας επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο, δίνοντας τέλος στις ελπίδες για την εύρεση των κοριτσιών. Οι δύο 9χρονες εντοπίστηκαν αγκαλιασμένες με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Τα αδέλφια Εβίτα και Ανδρέας Φύτρου

Είναι ίσως από τις πιο τραγικές ιστορίες καθώς στη φωτιά έχασαν τη ζωή τους τα δύο αδέλφια αλλά και ο πατέρας τους. Η 13χρονη Εβίτα, αθλήτρια ποδηλασίας, σκοτώθηκε όταν πήδηξε από τα βράχια για να σωθεί από τη φωτιά στο Μάτι. Ο 11χρονος Ανδρέας, επίσης ποδηλάτης, βρέθηκε νεκρός, αγκαλιά με τον πατέρα του.

Ο 13χρονος Δημήτρης

Ο μικρός Δημήτρης ταυτοποιήθηκε ως ένα ακόμα θύμα των φονικών πυρκαγιών. Ο 13χρονος και η γιαγιά του βρίσκονταν στο Κόκκινο Λιμανάκι, το απόγευμα που εκδηλώθηκε η φωτιά. Από τότε, τα ίχνη τους είχαν χαθεί και το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Amber Alert.

Βρέφος έξι μηνών, το πρώτο θύμα

Ένα αγοράκι έξι μηνών ήταν το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε από τη φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Το άτυχο βρέφος “έσβησε” στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το μωρό έφυγε από τη ζωή την ώρα που ο πυροσβέστης πατέρας του “πολεμούσε” με τις φλόγες.

Το δύο παιδιά που πέθαναν με τη μητέρα και τη γιαγιά τους

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Ραφήνα μαζί με τη μητέρα τους και τη γιαγιά τους.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μητέρα των παιδιών παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου για δουλειά, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.