Εθελοντής πυροσβέστης στις φωτιές της Αττικής: Μας ξέχασαν νηστικούς-Άφησα το σπίτι μου να καεί (βίντεο)

Ο Γιάννης Δαμιανόγλου είναι επικεφαλής του κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών Νέας Μάκρης. Την ημέρα των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, επέλεξε να αφήσει το σπίτι του να καεί, μένοντας πίσω για να σώσει τον πυροσβεστικό σταθμό.

Ο κ. Δαμιανόγλου, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ είπε πως η “βάρδια της ημέρας, 23 άνθρωποι έμειναν νηστικοί γιατί ξέχασαν να μας φέρουν φαγητό”.

«Στον πυροσβεστικό σταθμό μένω πια, που δεν έχει ούτε ρεύμα, σε ένα ράντζο… Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχουν εδώ παιδιά της Ακαδημίας και είναι 17 ετών και 16 ετών και τα οποία μένουν και αυτά εδώ. Προχθές έπιασαν και κλέφτη στην περιοχή του Βουτζά με αποτέλεσμα να σώσουν και κάποιους να σώσουν και κάποιους άλλους κατοίκους από τις κλοπές. Καμαρώνω για το έργο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στο πλευρό μου κάνουν ό,τι καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εθελοντής πυροσβέστης.

«Για τα πυροσβεστικά πληρώνουμε εμείς τέλη κυκλοφορίας. Για την κοινωνική προσφορά πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας. Και ένα πυροσβεστικό έχει τέλη από 300 έως 700 ευρώ» κατήγγειλε με παράπονο.