Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Η πολιτική ηγεσία γνώριζε από νωρίς για τους νεκρούς

Ο επικεφαλής της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών, Δημήτρης Μπαλτάκος, αποκαλύπτει τα όσα διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου, στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική.

“Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει. Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε τους ανθρώπους που ήταν εκεί ψυχολογικά. Οπότε ο πρώτος ο οποίος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος”, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ως επικεφαλής της ομάδας συνεχώς ενημέρωνε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για όσα συνέβαιναν στο σημείο.

“Ωστόσο, ήταν άποψη της πολιτικής ηγεσίας” είπε, “να μην μιλήσουμε για νεκρούς για να μην επιβαρύνουμε το κλίμα”.

«Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα απόκοσμο. Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, υπήρχαν άνθρωποι που δεν άφηναν τα σπίτια τους με τίποτα, παρότι είχαν καεί, άνθρωποι που έψαχναν τους δικούς τους και υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το Λιμανάκι», ανέφερε.

«Η υπηρεσία μου έβγαλε στο λιμάνι της Ραφήνας και σε σκάφη του λιμενικού 465 άτομα και το Λιμενικό πάνω από 700».