Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο - Έφυγε στα 68 του, ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Κυριαζής

Το Σάββατο 13/11/21 στις 12:00, η κηδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη, στο Α' νεκροταφείο.

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα τα ξημερώματα, ημέρα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στο σπίτι του, σε ηλικία 68 ετών, ο αγαπημένος τραγουδοποιός και τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής.

Ο Χρήστος Κυριαζής, εξαιρετικά γοητευτικός, ως άντρας, ως προσωπικότητα, ως καλλιτέχνης, είχε κάνει τη δική του διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, σφραγίζοντας με το μοναδικό του στιλ, χιούμορ ενίοτε και πολύ πάθος πάντα, τον χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίας ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ’90.

Είχε χαρακτηριστεί, ροκάς με μεγάλες λαϊκές επιτυχίες. Μεγαλύτερη ίσως επιτυχία του ήταν το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», με το video clip, να γυρίζεται στην μαγευτική Σαντορίνη με την Βάνα Μπάρμπα. Ο δίσκος με το εν λόγω τραγούδι είχε γίνει πλατινένιος. Υπάρχουν όμως πολλές επιτυχίες του, που αγαπήθηκαν πολύ και είναι διαχρονικές.

Ακολούθησαν τα «Έχω κλάψει», «Επιμένω», «Έλα μωράκι μου», «Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια» όλα σε μουσική και στίχους δικούς του. Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και στο τέλος επέλεξε με την δύναμη που πάντα τον χαρακτήριζε να μείνει μακριά από το νοσοκομείο & να φύγει ήρεμα, κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα, στο σπίτι του, όπως και έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021, με την Σοφία, την τελευταία σύντροφο της ζωής του κοντά του. Ο Χρήστος Κυριαζής έχει και έναν μονάκριβο και αγαπημένο γιο, από προηγούμενη σχέση του.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/xristos-kiriazis-tragoudistis.jpeg?itok=mNZHcPiP

Ο Χρήστος Κυριαζής στο ξεκίνημά του, εργαζόταν ως επιπλοποιός και ήταν και σε αυτό το δημιουργικό ταλέντο του, ιδιαίτερα επιτυχημένος. Στη συνέχεια ωστόσο, στράφηκε εξ ολοκλήρου στο τραγούδι που ήταν αρχικά το χόμπι του, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν και η μεγάλη το αγάπη.

Ήταν σεμνός καλλιτέχνης, μιλούσε με τα τραγούδια του και οι συνεντεύξεις τους, ήταν λίγες, με λίγα λόγια και μετρημένα. Σε μία από τις τελευταίες πριν από  λίγα χρόνια στο Newsbeast είχε μιλήσει για τη διαδρομή του αυτή από το έπιπλο στο τραγούδι και πάλι πίσω στο έπιπλο. Γιατί είχε επιστρέψει και στην δημιουργία αυτού τους είδους.

«Από μικρός έπαιζα μουσική. Είχαμε φτιάξει με τους φίλους μου ένα συγκρότημα, τις Πρόκες. Ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό τότε και τα αδέλφια μου φτιάχνανε έπιπλα.

Κάποια στιγμή μου είπαν να ασχοληθώ κι εγώ με τα έπιπλα. Δέχτηκα αρκεί να κάναμε και δικά μου σχέδια. Η κιθάρα όμως δίπλα, πάντα. Στο αυτοκίνητο, στο μαγαζί, στο μπάνιο, παντού. Χωρίς κιθάρα δεν μπορώ. Δεν έχω πει ποτέ τραγούδι αλλουνού. Ούτε έχω πάρει στίχους από άλλους».

Είχε μιλήσει ακόμη και για το πώς οι δισκογραφικές απέρριπταν το τραγούδι που τον καθιέρωσε, το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» γελώντας. Όλοι, εκτός από τη Sony.

«Όταν ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο πιο σημαντικός συνεργάτης μου, ενοχρηστρωτής και παραγωγός, στενός μου φίλος και Πειραιώτης, είχε πάει στις εταιρείες το «Έχω κλάψει», το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» γελούσανε με τα τραγούδια μου. Όμως εγώ αυτό ένιωθα, αυτό ήθελα να πω. Έξι εταιρείες είπαν όχι και η Sony είπε ναι. Έγιναν επιτυχίες και οι άλλοι μετά τραβούσανε τα μαλλιά τους», έλεγε τότε ο Χρήστος Κυριαζής.

Ολοκαίνουργιο τραγούδι από τον Χρήστο Κυριαζή «Έρχεσαι στο Όνειρο μου» | Mikrofwno.gr

Ένα τραγούδι από τα πολλά του Χρήστου Κυριαζή που τόσο πολύ όλοι μας, αγαπήσαμε…

Οι επιτυχίες του Χρήστου Κυριαζή, τραγούδια πολύ αγαπημένα, που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, είναι πολλές και ποια να πρωτοδιαλέξει κάποιος. Επιλέγουμε ένα μόνο από τα πολλά και υπέροχα που έγραψε. Στίχοι και μουσική δικά του. Είναι μία μεγάλη επιτυχία στο ρεπερτόριο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Εδώ όμως, είναι ερμηνευμένο από τον ίδιο τον δημιουργό του, τον αξέχαστο Χρήστο Κυριαζή. Βράδυ Σαββάτου. Έτσι σαν κατευόδιο… Σαν Α Dio…

Η κηδεία του αξέχαστου Χρήστου Κυριαζή, θα γίνει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στις 12:00, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.