Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν τη στάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ απέναντι σε Μητσοτάκη & Τσίπρα. Τι θα επηρεάσει την εκλογή νέου αρχηγού & τις αυριανές συνεργασίες

Μετά από δύο δημοσκοπήσεις (GPO και Opinion Poll για τα ΝΕΑ και το «Μανιφεστο») είναι ενδιαφέρον να δούμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία για τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, που ίσως κρίνουν και τη μάχη των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα αυτό:

του Θοδωρή Καλούδη

  • Το 48.7% όσων σήμερα δηλώνουν ότι ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο, όταν μόνο το 5.1% δηλώνει ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το 61.5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό , όταν τον Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 7.7%.
  • Το 46.5%  επιλέγει Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΚΙΝΑΛ, το 17.7% αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ και μόνο το 12.7 % Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ- ΜΕΡΑ 25 (που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας).
  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος – ο οποίος υποστηρίζει το «παλαιό, ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ» και έχει τοποθετηθεί ευθέως απέναντι στον Τσίπρα, απορρίπτοντας κάθε συνεργασία μαζί του, προηγείται (και στις δύο δημοσκοπήσεις) στην κούρσα για την εκλογή, κάτι που του δίνει προβάδισμα για συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο (για την ώρα έως εκεί μπορούμε να δούμε, γιατί μετά το παιχνίδι ίσως αλλάξει).

Ωστόσο αυτά τα ευρήματα αρκούν για να αντιληφθούμε ότι ο κόσμος που εξακολουθεί να υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, στη μεγάλη του πλειοψηφία, ευνοεί την επιστροφή στην «ατμόσφαιρα»  ΠΑΣΟΚ και δεν θέλει να ακούει για συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα.

Συνεπώς η νέα ηγεσία του Κινήματος οφείλει να έχει υπόψη της σε ποιο κόμμα επιδιώκει να αναλάβει την ηγεσία και με ποια προοπτική ενδεχόμενων μελλοντικών προγραμματικών συνεργασιών.

 

Πηγή: Economico.gr