Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τους ανεμβολίαστους»

Στην πιθανότητα λήψης και νέων πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους, αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αν οι ανεμβολίαστοι αποκλειστούν από την εστίαση ή αν θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε: «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι αρκετά ευχαριστημένος από την εφαρμογή των νέων μέτρων, διότι οι εμβολιασμοί αυξάνονται, καθώς έχουν προγραμματιστεί μέσα στις επόμενες μέρες, εκατοντάδες ραντεβού της πρώτης δόσης.

Επίσης συμπλήρωσε, πως η κυβέρνηση δεν έχει στα σχέδια της ένα καθολικό lockdown, επισημαίνοντας πως τα πρόσθετα μέτρα που εξετάζονται, δεν έχουν ως στόχο να επηρεάσουν τους εμβολιασμένους, καθώς όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν κινδυνεύουν το ίδιο με τους ανεμβολίαστους να πεθάνουν.

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε για το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών που από 11.000, οι 6.000 τέθηκαν σε αναστολή από το Σεπτέμβριο και επισήμανε πως προτιμούν να μείνουν χωρίς εργασία και μισθό παρά να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Επίσης, αναφέρθηκε για το λόγο που δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας: «Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε π.χ. υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε την απόφαση της Σιγκαπούρης, να μην καλύπτει την ιατρική περίθαλψη των ανεμβολίαστων, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοια ηθικά διλήμματα και ότι θα παρασχεθεί η ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε όλους ανεξαιρέτως.