Η Ολυμπιακή Φλόγα στα χέρια ενός 27χρονου πρόσφυγα

Συγκινημένος ο Ιμπραχίμ αλ Χουσεΐν -Σύρος πρόσφυγας- κράτησε την Ολυμπιακή φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα της Αθήνας.

Ο 27χρονος πρώην αθλητής της κολύμβησης, έχασε το πόδι του σε βομβιστική επίθεση στην πατρίδα του. Το 2014 διέσχισε το Αιγαίο όπως έκαναν εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι για μια καλύτερη ζωή.

«Κρατώ αυτή τη φλόγα για μένα και για τους Σύρους, για τους πρόσφυγες παντού, για την Ελλάδα, για τον αθλητισμό, για τις ομάδες μου. Στόχος μου είναι να μην τα παρατήσω ποτέ. Να προχωρώ μόνο μπροστά και αυτό μπορώ να το πετύχω μέσα από την άθληση», είπε ο Ιμπραχίμ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεινός κολυμβητής, παρά την αναπηρία του διανύει τα 50 μέτρα ελεύθερο σε περίπου 28 δευτερόλεπτα, μόλις τρία δευτερόλεπτα παραπάνω από τον χρόνο του πριν από το ατύχημα κατά το οποίο τραυμάτισε πολύ σοβαρά το πόδι του, το 2012.

Είναι μέλος της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο) ενώ παράλληλα, προπονείται στην κολύμβηση με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων “Πρωτοπόροι”, το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ALMA”.