Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για την πανδημία ενόψει των Χριστουγέννων

Σε έκτακτο διάγγελμα για τον κορωνοϊό θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιδημιολογικές εξελίξεις ειδικότερα ενόψει των Χριστουγέννων και όχι σε νέα μέτρα.

Δεν μένουν παρά μερικές εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα, με την Ευρώπη να «βράζει» από τον κορωνοϊό και την πανδημία να «απειλεί» την περίοδο των εορτών, η κυβέρνηση ωστόσο συνεχίζει να αποκλείει τα οριζόντια μέτρα, επιμένοντας στα μέτρα πίεσης προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Όπως υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές την Τρίτη, αυτή η στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, ούτε και θα ληφθούν νέα μέτρα, την ώρα μάλιστα,  που στο σύνολό τους τα κράτη της Ευρώπης λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να σώσουν τα Χριστούγεννα.

Πίεση και τα Χριστούγεννα στους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη χώρα μας η πίεση στους ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και δεν θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμα: Πίεση στους ανεμβολίαστους, χωρίς οριζόντια μέτρα – Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Χριστούγεννα

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του 4ου κύματος, αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα επτά εκατομμύρια.
Πείθεται μερίδα των ανεμβολίαστων -Αυξήθηκε ο αριθμός όσων σκέπτονται να εμβολιαστούν

Σύμφωνα μάλιστα, με τη χθεσινή δημοσκόπηση της Marc, αρκετοί ανεμβολίαστοι έχουν αρχίσει να πείθονται ώστε να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, τόσο για την πορεία της πανδημίας, όσο και για την περίοδο των Χριστουγέννων που απέχει λίγες μόλις εβδομάδες από σήμερα.

Διαβάστε ακόμα: Εμβολιασμοί – 192.000 ραντεβού για 1η δόση τις τελευταίες δύο εβδομάδες