Στίγκας για το «μπλόκο» στους Σπαρτιάτες: «Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;»

Για το βίαιο επεισόδιο που ξέσπασε, εχθές, στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή του κόμματός του, Κωνσταντίνο Φλώρο, μίλησε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας.

Ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον κ. Φλώρο, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα για τον ξυλοδαρμό, και την ανεξαρτητοποίησή του. «Αρχές Σεπτέμβρη ανεξαρτητοποιήθηκε. Δεν είχαμε επαφή έκτοτε, εκτός από έναν χαιρετισμό. Ήρθε σαν ένα νέο παιδί και είπα να βάλουμε έναν νέο άνθρωπο, καλό είναι πάντα να υπάρχουν νέοι άνθρωποι», είπε στο Mega.

Στίγκας για το βίαιο επεισόδιο στη Βουλή: Το καταδίκασα – Τον προκάλεσαν θα πω

«Στην αρχή ήταν συζητήσιμος, τον είχα βοηθήσει και στη Λάρισα, είχα πάει και γω κάναμε μια περιοδεία μαζί. Σιγά-σιγά τον γνώριζα. Μετά τα γεγονότα του Αυγούστου προσπαθούσαμε να τα βρούμε όπως με όλους, αλλά εκείνος δεν ήθελε», δήλωσε και περιέγραψε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο για την ανεξαρτητοποίησή του.

Ερωτηθείς αν είχε σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Στίγκας υποστήριξε: «Από όσο γνωρίζω, όχι, δεν είχε».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στο υπόμνημα της ΝΔ προς τον Άρειο Πάγο, είχε «ψέματα και ανακρίβειες». «Μεταξύ άλλων έλεγε ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν υπεύθυνος της νεολαίας στους «Έλληνες». Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, δεν υπήρξε ποτέ», πρόσθεσε.

Σχετικά με το πρωτοφανές επεισόδιο τόνισε ότι το καταδικάζει ενώ εκτόξευσε τα βέλη του προς τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Εγώ το καταδίκασα γιατί ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, αλλά οφείλω να πω πως η πλευρά Βελόπουλου ήταν προκλητική. Δύο-τρεις βουλευτές του μίλησαν άσχημα, τον προκάλεσαν θα πω, αλλά όσο και να σε προκαλέσει δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτή την πράξη. Έχω πέσει και εγώ θύμα του Βελόπουλου και εξακολουθώ και πέφτω. Είχε ψευδώνυμο στο Twitter και έβριζε πολιτικούς του αντίπαλους, μεταξύ άλλων και εμένα».

Όπως είπε, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου ήταν στο κόμμα του κ. Βελόπουλου. Τότε, ο παρουσιαστής Ιορδάνης Χασαπόπουλος συμπλήρωσε ότι είχε ζητήσει συνέδριο στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης και το είχε αρνηθεί.

Στίγκας: Δεν αποδέχομαι τον όρο ακροδεξιά – Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια συζήτησης, ο κ. Στίγκας δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τον όρο «ακροδεξιά». «Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Έκανε πολύ σημαντικά λάθη. […]Εγώ θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, εφόσον γίνει δίκη με στοιχεία, με μάρτυρες και απολογίες κατηγορουμέμων. […] Εγώ εντόπισα μια αναταραχή μέσα στο κόμμα από εξωθεσμικά κέντρα. Υπήρχαν παράγοντες έξω από το κόμμα που δημιουργούσαν αναταραχή τόσο σε μένα όσο και τους βουλευτές. Εγώ δεν το γνωρίζω εάν αφορούσαν τον Κασιδιάρη», είπε, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε «αχυράνθρωπος» του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση.

«Ο Άρειος Πάγος δεν στηρίχτηκε σε απόφαση δικαστηρίου. Ποιο είναι το Ανώτατο όργανο; Ο Άρειος Πάγος, χωρίς δίκη; Για τους επτά που έχουν μείνει στο κόμμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν έχουν σχέση με τον Κασιδιάρη […]Νομικά οι προσφυγές έχουν γίνει κατά δύο βουλευτών, πώς θα στραφεί κατά ολόκληρου του κόμματος; Πρέπει να πάρουμε παράσημο εάν ξεγελάσαμε τους ανώτατους δικαστές. Εάν εκπέσουν οι δύο βουλευτές, το πιο λογικό είναι να γίνουν εκλογές και όχι να μοιραστούν οι έδρες. Αυτό είναι αντισυνταγματικό και παράνομο».