Στο Πολυτεχνείο η ΠτΔ: «'Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους νέους» -Στεφάνι & από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε το πρωί σήμερα 17 Νοεμβρίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανήμερα του εορτασμού της 48ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, με τις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, να φτάνουν στην κορύφωσή τους.

ΠτΔ στο Πολυτεχνείο: Η Δημοκρατία είναι ευθύνη και υπέρβαση της ατομικότητας - Elenews.gr

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορύφωση της αντίστασης κατά της δικτατορίας. Τιμάμε τα θύματα, τους φοιτητές, και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία. Οι θυσίες τους, όπως και η αγάπη τους για ελευθερία και δημοκρατία, εξακολουθούν να εμπνέουν» τόνισε σε δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου.

«Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμα: Εδώ Πολυτεχνείο – Τρεις γυναίκες & ένα ποίημα – 48 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση

Κατάθεση στεφάνων από τον Πρωθυπουργό, την ΠτΔ και τα πολιτικά κόμματα | ΣΚΑΪ

Στεφάνι κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Στεφάνι κατέθεσε στο Πολυτεχνείο αντιπροσωπεια του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τον εορτασμό της 48ης επετείου από την εξέγερση κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

 

Διαβάστε ακόμα: Το μήνυμα Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο: «Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα»