Κλείνουμε όπου δυσκολεύουν τα πράγματα - Ο εμβολιασμός θα βάλει τέλος στην περιπέτεια

Στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μετέβη νωρίτερα σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στα Σεπόλια ο Β.Κικίλιας: «"Κλείνουμε" την κοινωνία όπου δυσκολεύουν τα πράγματα» | Pronews

Τον υπουργό Υγείας συνόδευε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα στη χώρα.

Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κόσμο, ξέρουμε ότι μετά από 12 μήνες μάχης ο κόσμος είναι κουρασμένος, αλλά μπορούμε να του δίνουμε τη δυνατότητα να κάνει τεστ, να έχουμε σωστή ενημέρωση ως προς τον κορωνοϊό, περίθαλψη και εμβολιασμούς μαζί.

Είναι μια πολυσύνθετη μάχη και προσπάθεια. Δεν σημαίνει ότι όταν πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα που είναι ο εμβολιασμός, ξεχνάμε τα προηγούμενα.

Γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα στην πλατεία Σεπολίων και βλέπουμε πολύ κόσμο που θέλει να τεσταριστεί. Να δώσω για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, για την προσπάθεια που έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες. Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ είναι σε όλη την Ελλάδα, όπου και όποτε προκύπτει ανάγκη προστρέχουμε προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Β. Κικίλιας: Όπου μπορούμε ανοίγουμε την κοινωνία - Όπου δυσκολεύουν τα πράγματα κλείνουμε

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα για την ανάσχεσή της

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, καθώς κάποιοι πολίτες ανησυχούν λίγο παραπάνω για το τρίτο κύμα, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη δήλωσή του μας καλύπτει όλους.

Είπε ο πρωθυπουργός ότι καθημερινά και κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε πάνω από τα επιδημιολογικά δεδομένα, ακούμε τους ειδικούς, τους επιστήμονες και η ελληνική Πολιτεία, οργανωμένα, προσαρμόζει τις αποφάσεις της με βάση τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Από την άλλη, καταλαβαίνετε ότι προσπαθούμε να στηρίξουμε και όλες τις άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας. Και τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και να επιβιώσει η μέση ελληνική οικογένεια που παλεύει για τα προς το ζην -αναφέρομαι στο λιανεμπόριο.

Όλη αυτή η διαδικασία, όλους αυτούς τους μήνες, έχει αυτή τη λογική. Όπου μπορούμε, να ανοίγουμε την κοινωνία προκειμένου να παίρνουμε ανάσες μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας, που είναι ο επιτυχής εμβολιασμός. Όπου δυσκολεύουν τα πράγματα και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια, να κλείνουμε και να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.