Έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας βάσει της οποίας αποφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος άσκησε ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της έφεσης, ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων, και γι’ αυτό θα πρέπει να ανακληθεί η ισχύς της απόφασης αποφυλάκισης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τον κ. Θεολογίτη, έχει επιδείξει κακή διαγωγή συνεχίζοντας την αρθρογραφία υπέρ της Χρυσής Αυγής και της ναζιστικής ιδεολογίας μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι αρθρογραφίες του Ν. Μιχαλολιάκου τον καθιστούν επικίνδυνο για διάπραξη νέων εγκλημάτων.

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση

Τις επόμενες ημέρες η έφεση θα εξεταστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα είναι εκείνο που αποφασίσει εάν θα ανακληθεί η απόφαση και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, αποφυλακίστηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα υπό όρους έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής του.

Οι όροι που του έχουν επιβληθεί είναι:

  • Απαγόρευση εξόδου από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του μία φορά τον μήνα.
  • Μη συναναστροφή με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.