Τι αλλάζει στο Take Away: Δεν πάμε απλώς για καφέ - Έλεγχοι & πρόστιμα

Νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που παραμένουν ανοιχτά εν μέσω lockdown και λειτουργούν με take away, drive through και delivery.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την οποία τροποποιείται Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 341).

Παίρνουμε δηλαδή εάν το επιθυμούμε καφέ, ή ό,τι άλλο διατίθεται σε αυτά τα καταστήματα, αλλά στο πλαίσιο εξόδου για κάποια άλλη δραστηριότητα, που εντάσσεται στους έξι κωδικούς εξόδου. Δεν παίρνουμε για παράδειγμα τον καφέ μας για να καθίσουμε με τις ώρες σε κάποιον δημόσιο χώρο με την παρέα μας και προπάντων δεν παραμένουμε στο κατάστημα, μετά την προμήθειά των αγορών μας.

Τι ισχύει πλέον για τα καταστήματα που λειτουργούν με Take Away

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Σημειώνεται ότι οι παραβάτες του μέτρου θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης.

Συγκεκριμένα:

Διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο
Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη