Εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό και ο Γιάνης Βαρουφάκης-«Το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή επιλογή ατομικά, όσο και κοινωνικό αγαθό»

Το μεσημέρι της Κυριακής εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος της Κ.Ο και γραμματέας του ΜέΡΑ25,  Γιάνης Βαρουφάκης.

Πρόκειται για τον πρώτο μάλιστα πολιτικό της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, πρώτη μέρα εμβολιασμών στη χώρα μας, έχουν ήδη εμβολιαστεί η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη, ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος της Βουλής.

Μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Βαρουφάκης προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή επιλογή ατομικά, όσο και κοινωνικό αγαθό, δημόσιο αγαθό. Νιώθω βέβαια μια ντροπή που ένα τόσο πολύτιμο αγαθό για πολλούς μήνες θα είναι προνόμιο κάποιων λίγων. Εμείς στο ΜέΡΑ25 καλούσαμε την κυβέρνηση μήνες τώρα να στήσει ένα πραγματικό δημόσιο δίκτυο.

Κέντρων τεστ αρχικά, εμβολιασμού και κατόπιν πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε γιατί το εμβόλιο είναι απίστευτα σημαντικό, αλλά δεν θα μας απελευθερώσει άμεσα από την πανδημία και δεν θα μας απελευθερώσει από το φόβο της ασθένειας. Χρειάζεται και απελευθέρωση από ολιγαρχικές πρακτικές. Χρόνια πολλά και δημιουργικά με υγεία για όλους.