Εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας-«Αυτά τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη»

Στον Ευαγγελισμό έφτασε λίγο πριν τις 14:00, το μεσημέρι της Κυριακής, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Την κ. Σακελλαροπούλου περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασιλης Κοντοζαμάνης. Σημειώνεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι». «Αυτά τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη, όλοι οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο που μόχθησαν και πέρασαν νύχτες με αγωνία προσπαθώντας να έχουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα έτοιμο το εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», ανέφερε αρχικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά του εμβολίου σε όλα τα κράτη.«Η ΕΕ απέδειξε ότι είναι και μία κοινότητα αλληλεγγύης», σημείωσε. Αναφερόμενη στο υγειονομικό προσωπικό τόνισε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας».

Οι δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου μετά τον εμβολιασμό: