Επίδομα 534€ σε καλλιτέχνες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο-Αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι προθεσμίες

Την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε δικαιούχους καλλιτέχνες ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού.

Με νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο και 534 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο σε όσους εγγραφούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού,  εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης αυτής είναι και όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο. Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής περισσότεροι από 16.000 εγγεγραμμένοι στο Μητρώο έχουν λάβει αποζημίωση συνολικού ύψους μεγαλύτερου των €17 εκατομμυρίων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Στο Μητρώο έχουν προστεθεί 40 επιπλέον επαγγελματικές ειδικότητες, προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ειδικοτήτων όπως και η δυνατότητα τροποποίησης εγγραφής.Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι το Μητρώο δεν απαιτεί την επισύναψη στοιχείων. Αρκείται στις υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων του Πολιτισμού.

«Το Μητρώο δεν αποσκοπεί στην εκμετάλλευση ή χρήση των προσωπικών δεδομένων όσων εγγραφούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από την ταυτοποίηση και τον αυτόματο έλεγχο σε περιπτώσεις όπου οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη λάβει ή δεν δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.