Καρέ-καρέ ο εμβολιασμός Κ. Μητσοτάκη και Σ. Τσίοδρα στο «Αττικόν»-«Οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας» (photo,video)

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» εμβολιάστηκαν νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης πριν τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και έπειτα μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού.

Κ. Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αφού εμβολιάστηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής: «Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατάφερε και παρέδωσε την ίδια μέρα σε όλες τις χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης. Οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Εμβολιαζόμαστε για να δώσουμε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μαζί μας και οι υγειονομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους χρωστάμε πολλά.


Σκοπός μας να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Όσοι με καχυποψία αντιμετωπίζουν το εμβόλιο θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορωνοϊού, να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Το 2021, είναι τα 200 χρονιά από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου».

Στιγμιότυπα από τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού:

 

Οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη μετά τον εμβολιασμό:

 

Λίγη ώρα μετά τον πρωθυπουργό, το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έκανε και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας, μίλησε με το προσωπικό και με σε ιδιαιτέρως ευγενικό και φιλικό τόνο δήλωσε «ούτε που το κατάλαβα σας ευχαριστώ». Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα την οποία περιμέναμε πολύ καιρό.

«Επιτέλους ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ, όπου κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένας πολίτης» σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι «για την έγκριση του εμβολίου ίσχυσαν κι ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε δοκιμές. Θέλω να ελπίζω ότι με τον σταδιακό εμβολιασμό θα μετριαστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία μας».

«Δεν είναι το τέλος ακόμη. Το τέλος θα έρθει με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας», προσέθεσε.

Ζωντανά πλάνα από τον εμβολιασμό του κ. Σωτήρη Τσιόδρα: