Μήνυμα Παυλόπουλου προς Σκόπια: «Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη»

Τρεις αποδέκτες, είχε το καθιερωμένο μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου,για το νέο έτος. Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια βρέθηκαν στο στόχαστρο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού ευχήθηκε υγεία, δύναμη και δημιουργία ατομική και συλλογική, φρόντισε να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και την κάλεσε να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες.

“Οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947-οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες-πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές απ’ όλους. Πολλώ μάλλον όταν η αμφισβήτησή τους οδηγεί σε αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.”

Προς τα Σκόπια

Αναφερόμενος στα Σκόπια, τόνισε: “Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας αυτής και πριν από την κύρωσή της, ν’ αποδεχθούμε ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι οποίες είναι αυθαίρετες. Άλλωστε, τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει”.

Για Αλβανία

Τέλος, ως προς τις σχέσεις με την Αλβανία επισήμανε : «Ευνοούμε την ευρωπαϊκή της προοπτική, πλην όμως αυτό έχει ως αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, άρα τον σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”.