Κραυγές στα συντρίμμια - Κατάρρευση τμήματος πολυκατοικίας στη Ρωσία

Κραυγές ανθρώπων που ζητούν βοήθεια , ακούγονται κάτω από τα συντρίμμια, δεκαόροφης πολυκατοικίας στο Μαγκινιτογκορσκ της Ρωσίας, τμήμα της οποίας κατέρρευσε μετά από έκρηξη στις 6.00 το πρωί (τοπική ώρα). Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τρεις νεκροί, ενώ την ιδια ώρα αγνοούνται άλλοι 79. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο αντικυβερνήτης της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, ο Αλέγκ Κλίμοφ.

«Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τρεις άνθρωποι ζωντανοί και τρεις νεκροί. Η τύχη 79 ανθρώπων παραμένει ακόμη άγνωστη», τόνισε ο Κλίμοφ.

Οι νεκροί ήταν όλοι ενήλικοι, συνέχισε ο αξιωματούχος, ενώ διευκρίνισε ότι οι τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Κλίμοφ η έκρηξη σημειώθηκε στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.

Πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής οι ρωσικές αρχές, αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 06:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) και φαίνεται πως οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 48 διαμερίσματα ενώ μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Εντωμεταξύ τα Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από τα συντρίμμια ακούγονται

Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε στον ιστότοπό του ότι 16 άνθρωποι διασώθηκαν. Επιτόπου επιχειρούν 196 μέλη σωστικά συνεργείων, κατά την ίδια πηγή.

Από την πλευρά της η Σβετλάνα Πετρένκο, εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας που σύστησαν οι ρωσικές αρχές, δήλωσε νωρίτερα πως «διενεργείται έρευνα λόγω των υποψιών περί εγκλήματος όπως ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 109 του ρωσικού ποινικού κώδικα» (σ.σ. ανθρωποκτονία δύο ή περισσότερων ανθρώπων).