Το "βαρύ πυροβολικό" της ΝΔ στην πρώτη καθοριστική μάχη πριν τις εθνικές εκλογές

Η είδηση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις ευρωεκλογές δεν είναι απλώς μία κίνηση συμβολισμού αλλά μία στρατηγική επιλογή, που φανερώνει την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να δώσει τις εκλογικές μάχες, με το κόμμα πάνοπλο.

Και η πρώτη προγραμματισμένη μάχη στον εκλογικό στίβο, όπου θα αναμετρηθούν δυνάμεις και πολιτικές είναι οι Ευρωεκλογές (αν δεν επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας εκλογικό αιφνιδιασμό στήνοντας εθνικές κάλπες το χειμώνα).

Η πρωτιά στις Ευρωεκλογές θα δημιουργήσει αέρα νίκης για τις εθνικές εκλογές που έπονται και το ποσοστό της ΝΔ, καθώς και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν καθοριστικής σημασίας μήνυμα για το εκλογικό σώμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γνωρίζει πολύ καλά, γι’ αυτό επενδύει στο κεφάλαιο Μεϊμαράκης, τον ανθυποψήφιό του στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος. Προκηρύσσει γενική συστράτευση και επιδιώκει ενότητα δυνάμεων και στοίχιση όλων για την επίτευξη των συλλογικών στόχων, που ο “στρατιώτης” της παράταξης Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί  να υπηρετήσει άριστα.

Είναι έμπειρος, ικανός να οργανώνει και να δίνει μάχες και να απορροφά κραδασμούς. Ξέρει να τραβά το “κάρο” μπροστά. Είναι ένα από τα πιο αγαπητά στελέχη της ΝΔ με μεγάλη απήχηση στην εκλογική βάση, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι τον αποκαλούν “η ψυχή” και “η συνείδηση της παράταξης”.

Ανέβηκε σκαλί-σκαλί στην εσωκομματική ιεραρχία. Ξεκινώντας από Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πέρασε από το Οργανωτικό, τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, τη Γενική Γραμματεία. Έγινε Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος του κόμματος σε μια κρίσιμη συγκυρία. Είναι άριστος γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας του κόμματος και των ψηφοφόρων της ΝΔ και απολαμβάνει το σεβασμό των στελεχών και των μελών του κόμματος.