ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Σύντομη ενημέρωση και αναμονή των αποτελεσμάτων της συνάντησης στις Βρυξέλλες

Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γραμματέας του Κόμματος Τάσος Κορωνάκης  για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές καθώς και για την πρόταση που η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ως προσχέδιο συμφωνίας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη συνεδρίαση κυριάρχησε κλίμα αναμονής εν όψει της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και, υπό αυτό το πρίσμα, είναι πιθανό να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, προς το παρόν, δεν φαίνεται πιθανό να συνεδριάσει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικές πηγές σημείωναν ότι υπάρχει απόφαση του προεδρείου της ΚΟ που έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού για συνεδρίαση της ΚΟ, αλλά δεν έχει οριστεί και η ημέρα της συνεδρίασης. Ωστόσο, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές, η συνεδρίαση έχει νόημα αν υπάρχει κατάληξη των διαπραγματεύσεων και επιτευχθεί ή όχι συμφωνία.