Στόχο να δεχθεί 2.000.000 τουρίστες μέχρι το 2020 βάζει η Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα, ένα κράτος μέχρι σήμερα απομονωμένο, έχει στόχο να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και να αυξήσει την εισροή επισκεπτών από την Δύση στην χώρα δέκα φορές παραπάνω από ό,τι είναι σήμερα, μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τον Κιμ Σανγκ Χακ, οικονομολόγο στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών του Λονδίνου και ακτιβιστή από τη Νότια Κορέα, η Βόρεια Κορέα δέχεται ως τώρα 100.000 τουρίστες ετησίως, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την Κίνα. Ο στόχος της κυβέρνησης του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μέχρι το 2017 ο αριθμός των επισκεπτών να φθάσει το ένα εκατομμύριο, με τουρίστες που θα προέρχονται και από χώρες της Δύσης και απώτερος στόχος για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας είναι τα δύο εκατομμύρια τουρίστες, μέχρι το 2020!

boreia korea2

Τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότερα τουριστικά γραφεία στη Δύση διαθέτουν πακέτα με ταξίδια στη Βόρεια Κορέα, την οποία διαφημίζουν ως τουριστικό προορισμό για τις παραλίες της, το σέρφινγκ, τις πίστες για σκι και το υψηλής τεχνολογίας σκοπευτήριο στην Πιονγιάνγκ.

boreia korea1

Πάντως, το Foreign Office προειδοποιεί, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, τους πολίτες, ότι, αν επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους πως στην κορεατική χερσόνησο θα μπορούσε να εμφανιστεί ένταση ανά πάσα στιγμή.